Maminčiny smažené karbanátky

Recept na klasické karbanátky tak, jak je děláme u nás doma.


4.932x
45 min
3×

Postup přípravy

Na karbanátky použijeme kvalitní mleté maso (půl na půl hovězí a vepřové). K mletému masu přilijeme vlažnou vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme.

K masu na karbanátky přidáme osmaženou cibulku, prolisovaný česnek a veškeré koření. Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce. Směs osolíme a opepříme. Přidáme vejce, mouku a strouhanku, vše dobře propracujeme.

Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které zploštíme. Karbanátky obalíme ve strouhance.

Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova.

Maminčiny smažené karbanátky ihned podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou apod. Jsou dobré i zastudena s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.

Karbanátky na různé způsoby zde

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny smažené karbanátky

Zpět na recept