Vaření.czReceptyMaminčiny smažené karbanátky

Maminčiny smažené karbanátky

Recept na klasické karbanátky tak, jak je děláme u nás doma.


4.932x
45 min
3×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
100 mlvoda
2 lžícehladká mouka
500 gmleté maso

podle chuti

sůl
majoránka
libeček
mletý kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Na karbanátky použijeme kvalitní mleté maso (půl na půl hovězí a vepřové). K mletému masu přilijeme vlažnou vodu, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Cibuli můžeme přidat i syrovou, případně ji přímo pomlít zároveň s masem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Strouhanku prosejeme. K masu na karbanátky přidáme osmaženou cibulku, prolisovaný česnek a veškeré koření. Mletého kmínu po špetce, libečku a promnuté majoránce po lžičce. Směs osolíme a opepříme. Přidáme vejce, mouku a strouhanku, vše dobře propracujeme. Z hmoty tvarujeme menší kuličky, které zploštíme. Karbanátky obalíme ve strouhance. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a karbanátky pozvolna smažíme po obou stranách dozlatova. Maminčiny smažené karbanátky ihned podáváme s bramborovou kaší, kterou posypeme nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou apod. Jsou dobré i zastudena s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.

Karbanátky na různé způsoby zde

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?

Milujete

Recept na sekanou krok za krokem

Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.

Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny smažené karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena