Plněné karbanátky s čepicí

Chystáte se připravit k obědu karbanátky? Udělejte jich více a z těch co zbudou, připravíte druhý den karbanátek s houbovou náplní.


4.355x
60 min
2×

Postup přípravy

Houby pokrájíme na malé kousky. Na náplň budeme potřebovat asi misku pokrájených hub. Posypeme je kmínem a solí a dusíme v malém množství vody doměkka, asi 15 minut. Vodu z hub pak slijeme.

Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme. Na malém množství másla ji smažíme, dokud nezesklovatí. Zelenou cibulovou nať nakrájíme na tenká kolečka. Petrželku nasekáme na jemno.

Z karbanátků (ten nejlepší recept na smažené karbanátky najdete zde) odřízneme vrchní část a lžící je uvnitř trochu vydlabeme. Vrchní část karbanátků si ponecháme, vydlabané vnitřky později nakrájíme na kousky a přimícháme do náplně.

Sýr nastrouháme a promícháme s vajíčkem, houbami, zelenou cibulkou a osmaženou cibulkou. Měla by vzniknout hustá hmota. Pokud je příliš řídká, můžeme ji zahustit strouhankou, nebo přidáme více nastrouhaného sýra. Houbovou směs můžeme ochutit oblíbeným kořením, např. majoránkou, nebo kořením provensálským. Není to ale podmínkou.

Houbovou směsí naplníme všechny karbanátky a přikryjeme je "čepicí?.Odříznutou vrchní část - čepici - připevníme párátkem. Karbanátky narovnáme na jemně vymaštěný plech nebo pouze na pečící papír a zapékáme v troubě asi 15 -20 minut, dokud houbová směs neztuhne a nezezlátne.

Plněné karbanátky s "čepicí? podáváme nejlépe s bramborovou kaší nebo uvařenými brambory.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné karbanátky s čepicí

Zpět na recept