Karbanátky z trouby

Výborné a odzkoušené karbanátky, vždy se po nich jen zapráší! Však sami vyzkoušejte tenhle úžasný recept.


4.7183x
45 min
27×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 lžícestrouhanka
1 kscibule
3 lžícestrouhaný parmazán
1 lžičkaplnotučná hořčice
0.13 lžičkymuškátový oříšek
100 ganglická slanina
500 gmleté hovězí maso
1 hrstčerstvá petrželka

podle chuti

sůl
mletý pepř
staročeské koření

na potření

slunečnicový olej

Postup přípravy

Slaninku si nakrájíme na kostičky a opražíme ji na suché pánvi (bez tuku, oleje), sama totiž pustí šťávu. Pak k ní přidáme na drobno pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezesklovatí. Do mísy dáme všechny vypsané suroviny, k nim pak přidáme slaninu s cibulí a důkladně smícháme - nejlépe rukou. Poté rovnou tvarujeme kuličky, velikost kuliček záleží jen na nás. Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Vytáhneme si větší plech a na něj dáme pečící papír. Pak na něj naskládáme karbanátky a ty pak z každé strany mírně polijeme olejem. Plech s karbanátky dáme do trouby a pečeme asi 20 - 30 minut. V polovině pečení karbanátky otočíme. Karbanátky z trouby většinou podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory. Jsou opravdu výborné!


Další skvělé recepty na karbanátky 


Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!


Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?


Milujete


Sekaná pečeně s bramborovým salátem: Zdravá výživa to sice není, ale ta chuť!


V dnešním článku o tradičních českých pokrmech si připravíme sekanou pečeni s bramborovým salátem. Samozřejmě příprava je opět krok za krokem.


Sekaná

user-icon

autor Peťula


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbanátky z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká