Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Budeme potřebovat 1 kg kvalitního mletého masa, 2 vejce, 2 rohlíky, 1 větší cibuli, 3 - 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránku a kmín. Podle potřeby mléko, olej a strouhanku. Do hrnečku si připravíme také studenou vodu na pomazání a podlévání.
Kořením nešetříme, masa je opravdu hodně a lepší je okořenit jej více. Směs dobře promícháme.
Poté teplotu snížíme na 150 °C a pečeme asi 45 minut za občasného podlévání a přelévání výpekem. Povrch sekané nám krásně zezlatoví.
Za studena ji můžeme podávat s čerstvým chlebem a sterilovanou okurkou.
Mleté maso nás vyjde zhruba na 100 Kč, mléko 5 Kč, rohlík se strouhankou 7 Kč, vejce 7 Kč, cibule s česnekem 5 Kč a koření na 5 Kč. Sekaná nás tak bude stát okolo 130 Kč (6 porcí)
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.