Mleté maso má spoustu podob, můžeme ho variabilně dochucovat, upravovat a v jakékoli podobě si na něm pochutnáme. Vybrali jsme pro vás 8 receptů, které jsou snadné na přípravu a vhodné pro jakoukoliv příležitost.
Smažené karbanátky
(doba přípravy 1 hod )
Šišky z mletého masa - čevapčiči
(doba přípravy 45 min )
Bramborové krokety s krůtím mletým masem
(doba přípravy 60 min)
Mleté řízky v těstíčku
(doba přípravy 30 min )
Mleté maso ve slaninovém kabátku
(doba přípravy 1 h 30 min )
Mleté závitky s kuskusem
(doba přípravy 1 hod )
Mleté hovězí biftečky se sýrem
(doba přípravy 45 min )
Maminčiny boloňské špagety
(doba přípravy 1 h 15 min )
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.