Paprikové lusky plněné masem

Vyzkoušejte recept na dušené paprikové lusky plněné mletou masovou směsí, které podáváme se zeleninovo-rajčatovou omáčkou jako hlavní chod.


0.00x
60 min

Ingredience

6 kspaprikový lusk

podle potřeby

olej
mléko
voda

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

1 ksvejce
0.5 ksvelká cibule
1 ksstarší houska
500 gmleté hovězí a vepřové maso

omáčka

2 lžícemáslo
30 gceler
40 gmrkev
20 gpetržel
3 lžícerajčatový protlak
1 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
0.5 ksvelká cibule
2 lžícehladká mouka
10 kuličekcelý černý pepř

Postup přípravy

Paprikové lusky omyjeme, širší části se stopkou odřízneme a vnitřky vydlabeme. Starší housku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a po vskánutí pečivo vymačkáme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V míse promícháme mleté maso s vejcem, vymačkanou houskou a polovinou nakrájené cibulky. Směs osolíme, opepříme, důkladně promícháme a naplníme do paprikových lusků.

Očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nastrouháme nahrubo a na oleji spolu se zbývající cibulkou orestujeme dorůžova. Poté vmícháme rajčatový protlak, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř, vše podlijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucího základu vložíme naplněné papriky a zvolna za občasného promíchání dusíme asi 30 minut. Mezitím si z mouky a másla upražime světlou jíšku, kterou necháme vychladnout.

Měkké paprikové lusky vyjmeme ze základu, který zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme vodou a necháme ještě 20 minut povařit. Poté omáčku přecedíme na paprikové lusky, podle potřeby dochutíme a asi 5 minut zvolna povaříme.

Paprikové lusky plněné masem rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu zvolíme podle chuti těstoviny nebo rýži.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikové lusky plněné masem

Zpět na recept