Recept na českou klasiku, kterou má rád snad každý.
podle chuti | |
---|---|
3 lžíce | cukr |
1 špetka | sůl |
2 lžíce | ocet |
1 špetka | pepř |
omáčka | |
2 lžíce | olej |
500 l | vývar |
1 ks | cibule |
2 lžíce | mouka |
1 plechovka | rajský protlak |
směs | |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 hrst | strouhanka |
1 ks | cibule |
1 špetka | pepř |
500 g | mleté maso |
příloha | |
6 ks | paprika |
podle potřeby | |
4 lístky | bobkový list |
4 kuličky | nové koření |
Mleté maso vložíme do mísy s cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, můžeme zahustit trochou strouhanky. Z paprik opatrně vyjmeme jádřinec a bílá žebra, papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme. Zbylé maso můžeme vytvarovat do tvaru koulí. Cibuli nasekáme najemno a orestujeme, zasypeme moukou a chvilku opékáme. Přidáme rajský protlak a zalijeme vývarem. Přidáme bobkový list, pepř a nové koření, osolíme a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme naplněné papriky a masové koule a pod pokličkou dusíme cca 45 minut. Papriky vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme a dochutíme octem a cukrem. Papriky dáme zpět do omáčky a necháme prohřát. Plněné papriky s mletým masem podáváme s těstovinami, rýží nebo houskovým knedlíkem.
Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém
Čerstvé papriky budou již brzy okupovat naše zahrádky a nastává ten pravý čas, kdy je ve velkém zařazujeme do jídelníčku. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena