Recept na pastýřský koláč s mletým masem
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si nakrájíme cibuli najemno a zpěníme ji na rozpálené pánvi s trochou oleje. Přidáme i očištěnou a nadrobno nakrájenou mrkev a zarestujeme.
3) Připravíme si ingredience na dochucení, tedy koření na mletá masa, sůl a zelené bylinky, které jsme zbavili tvrdých stonků a nasekali nadrobno.
4) Do pánve dáme mleté maso, zarestujeme, přidáme část nasekaných bylinek, prolisovaný česnek a opět promícháme.
5) Vzápětí přidáme krájená rajčata z plechovky (nebo passatu či sugo), sůl, pepř, promícháme, přikryjeme poklicí a necháme přijít k varu.
6) Mezitím si dáme vařit vodu do hrnce, oloupeme si a nakrájíme brambory na malé kostky. Brambory vaříme se solí a špetkou kmínu doměkka.
7) Troubu předehřejeme na 175 °C. Do máslem vymazaného pekáče navrstvíme masovou směs, poklademe nakrájenými čerstvými rajčaty a posypeme zbytkem nasekaných bylinek.
8) Na masovou směs navrstvíme bramborovou kaši. Dle libosti můžeme zahladit lžící, vytvořit vlnky vidličkou či nastříkat pomocí sáčku se zdobící špičkou.
9) Hotový pastýřský koláč ihned podáváme, je dobrý k obědu i večeři.
Pastýřský koláč a finanční náročnost
Ingredience na pastýřský koláč nás vyjdou na zhruba 200 Kč, záleží na výběru surovin.
Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem
Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.
Vyzkoušejte také tyto výborné recepty
Masové koule na špízu
(doba přípravy 45 min )
Masové knedlíčky se sýrem v rajské omáčce
(doba přípravy 45 min )
Francouzské brambory s uzeninou
(doba přípravy 1 h 15 min )
Slaný koláč s chřestem
(doba přípravy 1 h 30 min )