Francouzské brambory s uzeninou

Francouzské brambory na způsob, jak se dělají u nás doma spoustu let.


4.4170x
75 min
44×

Ingredience

1 kgbrambory
15 dkgtvrdý sýr
4 ksvejce natvrdo
2 ksdietní párek
20 dkguzená vepřová plec

podle potřeby

olej

zálivka

sůl
3 ksvejce
0.5 lmléko
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory očistíme a dáme vařit ve slupce do osolené vody. Brambory uvaříme doměkka a scedíme je. Brambory po vychladnutí oloupeme a protlačíme kolečkem (jako na salát)

Mezitím nakrájíme na kostičky tvrdý sýr, párky a uzenou vepřovou plec. Na kousky nakrájíme i vejce uvařená natvrdo. Vše promícháme.

Pekáček vymažeme olejem, dáme vrstvu brambor a zasypeme směsí z uzeniny, sýru a vajíček. Dáme znovu brambory, zbytek směsi a poslední vrstvou budou opět brambory. Pokapeme trochou oleje a zalijeme "zálivkou" z mléka a rozšlehaných vajec, kterou jsme osolili a opepřili.

Francouzské brambory s uzeninou dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C, až jsou brambory na povrchu zlatavé.

Zobrazit přes 20 dalších receptů pro francouzské brambory?

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské brambory s uzeninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena