Sterilované okurky

Sterilované okurky v nálevu, který se předem nevaří. Ingredience jsou uvedeny na jednu sklenici.


4.859x
0
3×

Ingredience

2 plátkyčesnek
8 lžicocet
4 plátkycibule
2 kskopr
4 plátkymrkev
1 lžičkaDeko
2 lístkybobkový list
2 kscelerová nať
okurky nakládačky
6 kscukerin (umělé sladidlo)

Postup přípravy

Omyjeme okurky ve dvojí vodě a necháme je okapat. Dnešní hospodyňky využívají úsporu času a okurky operou v pračce. Zeleninu si očistíme, opereme a necháme taktéž okapat. Cibuli a mrkev si nakrájíme na kolečka, česnek na silnější plátky a celer s koprem asi na 3 cm velké kousky. Omyjeme si zavařovací sklenice a do každé dáme na dno bobkový list, kousek natě celeru, kousek natě kopru, plátek česneku, dvě kolečka mrkve a dvě kolečka cibule. Potom sklenice naplníme okurkami a nahoru opět naskládáme stejnou zeleninu jako dolů. Přidáme cukerin, ocet a deko. Dolijeme vodou. Sklenice uzavřeme a okurky sterilujeme na 85 - 90 °C 25 - 30 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sterilované okurky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena