Sterilované cuketové zelí

Máte letos větší úrodu cuket a již nevíte, jak zeleninu využít? Můžete ji sterilovat na způsob zelí a pak ji třeba připravit jako přílohu k pečenému masu.


4.820x
60 min
1×

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, zbavíme střední části se semínky a nastrouháme do mísy nahrubo. Oloupanou cibuli nasekáme na drobno a promícháme s nastrouhanou cuketou. Směs ochutíme drceným kmínem a napěchujeme do čistých a suchých sklenic.

Připravíme si nálev. Vodu ochutíme octem, cukrem a solí. Vše přivedeme k varu a necháme asi 1 minutu povařit. Pak nálev asi na minutu odstavíme z tepla.

Cuketovou směs pozvolna zalijeme horkým nálevem do výše asi 1/2 cm pod okraj sklenice. Pak sklenici uzavřeme, protřepeme a podle potřeby nálev doplníme.

Cuketové zelí sterilujeme při 95 °C přibližně 30 minut. Pak sterilovanou cuketu otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Sterilované cuketové zelí uskladníme a již po třech týdnech jej můžeme použít běžným způsobem pro přípravu dalších pokrmů, ale skvěle chutná i jen tak na chuť.

Cuketa na talíři: Recepty, které musíte vyzkoušet

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sterilované cuketové zelí

Zpět na recept