Recept na vynikající veganské celerové řízečky, které skvěle doplní bramborová kaše.
1 ks | celer |
0.5 hrnku | voda |
3 lžíce | hladká mouka |
2 lžičky | grilovací koření |
0.5 lžičky | himalájská sůl |
1 lžička | pepř a sůl |
5 lžic | olej |
1 hrnek | strouhanka |
6 ks | brambory |
250 ml | rostlinné mléko |
25 g | rostlinné máslo (Alsan) |
1 lžička | sůl |
Celer oloupeme, nakrájíme zhruba na 1 cm silné plátky a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření celer osušíme a připravíme si těstíčko. Do mísy nalijeme půl hrnku vody a do ní přidáme 3 lžíce hladké mouky, grilovací koření, himalájskou a klasickou sůl. Metličkou vše promícháme do hladkého těstíčka a necháme zhruba 5 minut odležet. Do druhé mísy si nasypeme strouhanku.
Uvařený a osušený celer nejdříve obalíme v těstíčku a poté z obou stran ve strouhance. Na pánev nalijeme olej a obalený celer smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu, rozmačkáme je, zalijeme teplým mlékem se lžičkou másla a mixujeme do konzistence kaše. Podle potřeby dolijeme mléko a nakonec osolíme.
Smažený celer podáváme s bramborovou kaší.
Veganská svíčková omáčka s brusinkami a uzeným tofu krok za krokem
Veganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena