Tip na lehký vegetariánský oběd nebo přílohu k hlavnímu chodu.
500 g | brambory |
50 ml | olej |
3 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl a mletý pepř |
Brambory důkladně očistíme a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Poté scedíme brambory, rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a každou bramboru rozmáčkneme pomocí hrníčku.
Do oleje zamícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř a touto směsí potřeme brambory. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 15-20 minut
Po upečení můžeme brambory dozdobit čerstvou zeleninou a podáváme jako přílohu nebo samostatný chod.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
autor Jitka Langeova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena