Masové koule na špízu

Skvělý recept na masové koule na špízu prokládané cuketou a slaninou. Výborně chutnají s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší. Můžeme je však podávat i jako pohoštění s pečivem.


4.448x
45 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
2-3 lžícesolamyl
100 ganglická slanina
500 gmleté hovězí maso
2 ksjarní cibulka
1 snítkačerstvý tymián
1 lžičkačerstvý strouhaný zázvor
1 ksmalá čerstvá chilli paprička
1 kstenká cuketa

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme masovou směs. Očištěnou cibulku a chilli papričku jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Lístečky tymiánu otrháme a nadrtíme. Mleté hovězí maso osolíme, opepříme, vmícháme cibulku, zázvor, tymián a řádně propracujeme s vejci a solamylem. Necháme odležet v chladu asi 2 hodiny.

Cuketu omyjeme, osušíme a podélně nakrájíme na tenké dlouhé plátky. Plátky slaniny upravíme na stejné proužky jako cuketu a položíme je na sebe. Mokrýma rukama utvoříme z masové směsi kuličky o průměru asi 2,5 cm. Plátky cukety se slaninou navlékáme na špejle a přitom je prokládáme po třech kusech masovými kuličkami.

Masové špízy opečeme ze všech stran na oleji, přendáme do pekáčku a vše vložíme ještě asi na 5 minut do trouby předehřáté na 190 - 200 °C.

Masové koule na špízu podáváme s čerstvou zeleninou, opečeným bramborem a nejrůznějšími dipy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové koule na špízu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká