Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem

Pastýřský koláč se sojovým masem krok za krokem

Klasický anglický koláč “co dům dal” ve veganské variantě krok za krokem.

426×

1) Na pastýřský koláč si připravíme:

150 g žampionů, olej, 2 mrkve, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 100 ml rajčatového pyré, 1 lžičku tamari, 100 g sojového masa, 150 g hrášku, 150 ml rostlinné smetany, 1 kg brambor, rostlinné máslo a sůl.

 koláč

2) Nejdříve si uvaříme v osolené vodě sojové maso. Po uvaření vymačkáme vodu a sojové kostky vložíme do mixéru a mixujeme do konzistence mletého masa.

 

koláč

 

3) Poté si nakrájíme cibuli a česnek a na pánvi orestujeme, přidáme nakrájené žampiony a restujeme, dokud nejsou žampiony měkké. Přidáme nakrájenou mrkev, mleté sojové maso, hrášek, rajčatový protlak, tamari, sůl a pepř.

koláč

4) Brambory si očistíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Poté slijeme vodu, brambory rozmačkáme, přilijeme rostlinnou smetanu, rostlinné máslo, osolíme a umixujeme kaši.

5) Připravíme si pekáček a na spodní vrstvu rozprostřeme připravenou směs.

koláč

6) Přikryjeme bramborovou kaší a vidličkou vytvoříme vlnky.

koláč

7) Pastýřský koláč zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 30 minut.

 

koláč

 

Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem

Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.

Pastýřský

 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz