1) Příprava surovin.
Budeme potřebovat 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 balíček lasagní, 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 konzervu sekaných rajčat, 150 g tvrdého sýru, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a tymián.
Na bešamel si připravíme 60 g másla, 250 ml smetany na vaření, 250 ml vody, 4 lžíce hladkého mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek.
2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek.
3) Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso.
4) Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky.
5) Maso osolíme, opepříme a přidáme také čerstvý nebo sušený tymián.
6) Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut podusíme.
7) Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Máslo necháme v kastrolku rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme.
8) Poté postupně přilijeme smetanu s vodou, stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
9) Bešamelovou omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
10) Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí.
11) Zalijeme částí bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.
12) Opět poklademe vrstvou lasagní.
13) A opět přijde na řadu masová směs, bešamel a sýr.
14) Vrstvy opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Končíme sýrem.
15) Troubu vyhřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý.
16) Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou podáváme jako sytý hlavní chod, doplníme čerstvou zeleninou či salátem.