Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
Vepřové maso pochází z prasete domácího, má světle růžovou barvu a oproti hovězímu masu má vyšší obsah tuku, tím samozřejmě i vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených převážně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavě červená.
Na vepřové kostky na kari si připravíme 600 g vepřové kýty (lze nahradit i vepřovou plecí), 100 g špeku, 300 ml smetany na vaření, škrobovou moučku, kari koření a sůl.