Brandade ze sušené tresky

Bramborová směs s kousky sušené tresky. Netradiční recept na chutný rybí pokrm.


2.65x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
400 gbrambory
400 gsušená treska

podle chuti

sůl
tymián
rozmarýn
saturejka
bobkový list
1 lžícezakysaná smetana
muškátový oříšek
citronová šťáva
celý černý pepř
mořská sůl

podle potřeby

mléko
olivový olej

Postup přípravy

Opláchnutou tresku namočíme do vody na 24 hodin, pravidelně měníme vodu.

Odsolenou tresku scedíme a dáme do hrnce s mlékem tak, aby byla ponořená. Přidáme bobkový list a pepř, přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Poté z tresky stáhneme kůží a obereme kostičky. Schováme si na ozdobu pár kousků masa v celku.

V osolené vodě uvaříme brambory ve slupce, pro lepší chuť můžeme přidat snítku rozmarýnu a tymiánu. Oloupeme je a uděláme z nich vidličkou hrubou kaši.

V pánvi rozehřejeme olivový olej s nasekaným česnekem, vhodíme na ni tresku a rozdrobíme ji na malé kousky. Přidáme rozmačkané brambory a promícháme. Zakápneme citronovou šťávou a přidáme lžíci zakysané smetany. Dochutíme olivovým olejem a muškátovým oříškem.

Brandade ze sušené tresky servírujeme s pár plátky rybky a ozdobíme saturejkou.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brandade ze sušené tresky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena