Treska v měšci

Treska připravená netradičně - zapečená v alobalu s brambory, zeleninou a bylinkami.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Filety bílé tresky osolíme a opepříme. Brambory, karotku a petržel očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Menší pórek rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na špalíky, cibulku na plátky. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme (hladkolistá petrželka, kopr, pažitka, estragon).

Z papíru na pečení vystřihneme čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělíme brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje. Na připravená lůžka uložíme filety z ryb a pokapeme je zbylým olejem. Zvedneme rohy papíru, stočíme je a svážeme provázkem do měšce.

Tresku v měšci pečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení přesuneme horké balíčky na talíře a ihned podáváme.

Měšec s treskou, brambory a zeleninou si na talíři otevře každý sám, jen pozor na unikající páru, předem můžeme uvolnit provázek. Podáváme s klínkem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska v měšci

Zpět na recept