Treska v měšci

Treska připravená netradičně - zapečená v alobalu s brambory, zeleninou a bylinkami.


0.00x
60 min

Ingredience

4 plátkymáslo
6 ksbrambory
4 kskarotka
1 kscitron
1 kspórek
3 lžíceolivový olej
4 ksjarní cibulka
4 lžícečerstvé bylinky
2 kskořenová petržel
4 ksfilet bez kůže z bílé tresky

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 °C.

Filety bílé tresky osolíme a opepříme. Brambory, karotku a petržel očistíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky. Menší pórek rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na špalíky, cibulku na plátky. Bylinky opláchneme a nadrobno nasekáme (hladkolistá petrželka, kopr, pažitka, estragon).

Z papíru na pečení vystřihneme čtyři velké čtverce (malé se špatně balí). Na střed každého čtverce rozdělíme brambory a zeleninu, polovinu bylinek, osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje. Na připravená lůžka uložíme filety z ryb a pokapeme je zbylým olejem. Zvedneme rohy papíru, stočíme je a svážeme provázkem do měšce.

Tresku v měšci pečeme na plechu ve vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení přesuneme horké balíčky na talíře a ihned podáváme.

Měšec s treskou, brambory a zeleninou si na talíři otevře každý sám, jen pozor na unikající páru, předem můžeme uvolnit provázek. Podáváme s klínkem citronu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Treska v měšci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Ryby | Maso | Ryby

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena