Fish and chips 1

Anglická tradiční pochoutka, kterou je nejlepší si vychutnat v anglických přímořských oblastech, a kde se podává jako "Take Away" výhradně zabalená v papíru, s hranolkami na tácku.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Rybu budeme smažit v těstíčku, to připravíme z prosáté hladké mouky smíchané s kypřícím práškem, přidáme sůl, pepř, zalijeme pivem a metličkou dobře promícháme.

Neoloupané brambory nakrájíme na osminky, dobře osolíme, opepříme, pokapeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě rozpálené na 220 °C asi 30 minut.

Mezitím rybu obalíme v připraveném těstíčku a smažíme dozlatova z obou stran ve vysoké vrstvě oleje. Na talíři můžeme hranolky dochutit solí a octem.

Fish and chips ihned podáváme.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fish and chips 1

Zpět na recept