Lehká, zdravá a vždy slavnostně působící večeře.
směs | |
---|---|
500 g | brambory vařené |
1 balíček | mražená jarní zelenina |
4 lžíce | olivový olej |
podle chuti | |
2 špetky | sůl |
2 lžičky | sůl |
2 lžičky | citronová šťáva |
na obalení | |
350 g | treska |
na potření | |
4 lžičky | rybí koření |
podle potřeby | |
3 lžíce | olivový olej |
2 lžíce | máslo |
1 hrnek | voda |
příloha | |
1 svazek | brokolice |
Z uvařených a nakrájených brambor a podušené směsi jarní zeleniny si připravíme lehčí verzi bramborového salátu. Nepoužíváme majonézu, stačí jen promíchat s trochou olivového oleje a podle chuti dosolit.
Na olivovém oleji krátce orestujeme osolené a kořením potřené filety z tresky, podle potřeby zalijeme trochou vody nebo vývaru a pod poklicí podusíme. Po chvíli otočíme, přidáme kousek másla a tresku zakápneme citronovou šťávou. Znovu podusíme, celkově asi 15 minut.
Dušenou tresku podáváme s jarním bramborovým salátem a růžičkami brokolice podušené na páře.
Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena