směs | ||
---|---|---|
500 g | brambory vařené | |
1 balíček | mražená jarní zelenina | |
4 lžíce | olivový olej | |
podle chuti | ||
2 špetky | sůl | |
2 lžičky | sůl | |
2 lžičky | citronová šťáva | |
na obalení | ||
350 g | treska | |
na potření | ||
4 lžičky | rybí koření | |
podle potřeby | ||
3 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | máslo | |
1 hrnek | voda | |
příloha | ||
1 svazek | brokolice |
Z uvařených a nakrájených brambor a podušené směsi jarní zeleniny si připravíme lehčí verzi bramborového salátu. Nepoužíváme majonézu, stačí jen promíchat s trochou olivového oleje a podle chuti dosolit.
Na olivovém oleji krátce orestujeme osolené a kořením potřené filety z tresky, podle potřeby zalijeme trochou vody nebo vývaru a pod poklicí podusíme. Po chvíli otočíme, přidáme kousek másla a tresku zakápneme citronovou šťávou. Znovu podusíme, celkově asi 15 minut.
Dušenou tresku podáváme s jarním bramborovým salátem a růžičkami brokolice podušené na páře.
Co takhle odstartovat nový rok pravidelným zařazováním pokrmů z rybího masa do svého menu, připravit si je nízkokaloricky a obohatit tak svůj jídelníček (nejen) při dietě?
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena