Zapečená treska s bramborem a špenátem

Snadný recept na přípravu zapečeného rybího filé se špenátem, sýrem a bramborem. Pokrm podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Připravíme si špenát. Nadrobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na 2 lžících másla, přidáme špenát, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Špenát podusíme asi 3 až 5 minut a necháme vychladnout. 


Rybí filé, osolíme, opepříme a zakapeme citronem. Potom rybu zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou. V misce rozšleháme vejce se solí a smetanou. Sýr nastrouháme nahrubo.


Zapékací mísu vytřeme máslem, poklademe polovinou nakrájených brambor, které osolíme a poklademe polovinou připraveného špenátu a strouhaného sýru. Další vrstvou je opečené filé, na které naneseme zbývající sýr a špenát. Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapečeme dozlatova.


Zapečené filé z tresky s bramborem, špenátem a sýrem rozdělíme na porce a podáváme s oblíbeným salátem z čerstvé zeleniny.


Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete


Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.


Špenátová


Využití kousků rybího masa


Nejen celé ryby nebo rybí porce se upravují v našich kuchyních. Leckdy se nahromadí rybí kousky, které je potřeba zpracovat.


Využití


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená treska s bramborem a špenátem

Zpět na recept