Vaření.czReceptyZapečená treska s bramborem a špenátem

Zapečená treska s bramborem a špenátem

Snadný recept na přípravu zapečeného rybího filé se špenátem, sýrem a bramborem. Pokrm podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.


0.00x
60 min

Ingredience

600 gtmavá treska
700 gbrambory vařené
300 glistový špenát (mražený)
0.5 kscibule
100 gmáslo
1 lžičkacitrónová šťáva
1 dlsmetana na vaření
200 gsýr Čedar
2 lžíceolej
4 ksvejce
2 stroužkyprolisovaný česnek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, poté je oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Připravíme si špenát. Nadrobno nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na 2 lžících másla, přidáme špenát, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Špenát podusíme asi 3 až 5 minut a necháme vychladnout. 

Rybí filé, osolíme, opepříme a zakapeme citronem. Potom rybu zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou. V misce rozšleháme vejce se solí a smetanou. Sýr nastrouháme nahrubo.

Zapékací mísu vytřeme máslem, poklademe polovinou nakrájených brambor, které osolíme a poklademe polovinou připraveného špenátu a strouhaného sýru. Další vrstvou je opečené filé, na které naneseme zbývající sýr a špenát. Poslední vrstvu tvoří brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a v troubě předehřáté na 200°C zapečeme dozlatova.

Zapečené filé z tresky s bramborem, špenátem a sýrem rozdělíme na porce a podáváme s oblíbeným salátem z čerstvé zeleniny.

Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete

Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.

Špenátová

Využití kousků rybího masa

Nejen celé ryby nebo rybí porce se upravují v našich kuchyních. Leckdy se nahromadí rybí kousky, které je potřeba zpracovat.

Využití

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená treska s bramborem a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena