Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.
Na vlastní přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg a délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si i alobal na pečení.
Další suroviny
Mrkev 2 ks, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, zelená nebo červená paprika 1 ks. Olivový olej ½ dl, máslo 2 lžíce, provensálské bylinky 1 lžíce, sůl, drcený kmín, 2 snítky rozmarýnu.
Před tepelnou úpravou si očistíme a nakrájíme mrkev a česnek na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha očistíme a prosolíme.
Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule a papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.