Pečená treska s hořčicovou omáčkou

Recept na jednoduše připravenou tresku, kterou doplníme jemnou hořčicovou omáčkou.


3.08x
35 min

Ingredience

30-40 gmáslo
1 kscitron
4 porcetreska

omáčka

sůl
3 dlvývar
30 gmáslo
2 lžícesmetana
1 lžícehořčice
1 lžícehladká mouka
mletý bílý pepř

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Porce tresky omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Vložíme na pánev s rozehřátým máslem, přidáme pár lžic vody, pokryjeme alobalem potřeným máslem a upečeme doměkka.

Připravíme si hořčicovou omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Omáčku osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí a nakonec zjemníme trochou smetany.

Tresku podáváme s hořčicovou omáčkou a vařenými brambory jako hlavní chod. Můžeme dozdobit zelenou bylinkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená treska s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Dánská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena