Med ze smrkových výhonků

Med z výhonků je dobrý na průdušky.


4.453x
1×

Postup přípravy

Výhonky spaříme litrem převařené vody a necháme 2 dny louhovat. Přecedíme a přidáme krupicový cukr. Vaříme, dokud med nezhnědne a nezhoustne. Horký med ze smrkových výhonků ihned naléváme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů (lépe se tak chytne víčko). Necháme vychladnout. Z jedné dávky jsou dvě sklenice medu ze smrkových výhonků. Je dobrý na průdušky. Výhonky se sbírají do 15. května.


Už kvetou! Skvělý a jednoduchý recept na pampeliškový med krok za krokem


Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Vyzkoušejte klasický recept, na který je třeba jen cukr, citron, voda a pampeliškové květy.


Už


Jarní pokušení v podobě pampelišek: Uvařte z nich výborný med i polévku


Vařit a připravovat nejrůznější pochoutky nemusíme jen z drahých surovin. Už brzy na jaře probouzející se příroda nabízí spoustu možností - medvědí česnek, mladé kopřivy, pažitku, ale třeba i smetanku lékařskou, které lidově říkáme pampeliška. Obsahuje vitamíny A, B i C, ale také betakaroten, křemík, sodík nebo draslík. Navíc v ní najdete inulin – látku vhodnou pro cukrovkáře. Pojďme se podívat na pár receptů, díky kterým můžeme zařadit právě pampelišky do našeho jarního jídelníčku.


Jarní


Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu


Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?


Sezóna

user-icon

autor tomtyna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Med ze smrkových výhonků

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká