Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci

Recept na jarní salát z ředkviček a krůtí šunky s majonézovým dresinkem a křepelčími vejci. Salát podáváme na listech salátu s opečenými toasty.


4.032x
25 min

Postup přípravy

Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa natvrdo a oloupeme. (Doba varu je přibližně 3 minuty.) Ředkvičky omyjeme a nasekáme na nudličky, nebo je nastrouháme nahrubo a osolíme. Krůtí šunku nakrájíme na jemné kousky. Medvědí česnek nasekáme najemno. Šalotku nakrájíme nadrobno. V míse rozšleháme majonézu s podmáslím, osolíme, opepříme a vmícháme šalotku, nasekaný medvědí česnek, šunku a ředkvičky, které předem vymačkáme a zbavíme výluhu. Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Směs listových salátu rozdělíme do misek, do středu každé navršíme ředkvičkový salát, který poklademe vařeným křepelčími vejci a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. Salát můžeme podávat jako předkrm a také jako lehkou večeři.


Zařaďte do svého jarního jídelníčku ředkvičky


Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!


Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.


Polníček


Mazané ředkvičky


(doba přípravy 20 min)


Mazané


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci

Zpět na recept