Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci

Recept na jarní salát z ředkviček a krůtí šunky s majonézovým dresinkem a křepelčími vejci. Salát podáváme na listech salátu s opečenými toasty.


4.032x
25 min

Postup přípravy

Křepelčí vajíčka uvaříme v osolené vodě s přídavkem octa natvrdo a oloupeme. (Doba varu je přibližně 3 minuty.) Ředkvičky omyjeme a nasekáme na nudličky, nebo je nastrouháme nahrubo a osolíme. Krůtí šunku nakrájíme na jemné kousky. Medvědí česnek nasekáme najemno. Šalotku nakrájíme nadrobno.

V míse rozšleháme majonézu s podmáslím, osolíme, opepříme a vmícháme šalotku, nasekaný medvědí česnek, šunku a ředkvičky, které předem vymačkáme a zbavíme výluhu. Salát podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Směs listových salátu rozdělíme do misek, do středu každé navršíme ředkvičkový salát, který poklademe vařeným křepelčími vejci a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty. Salát můžeme podávat jako předkrm a také jako lehkou večeři.

Zařaďte do svého jarního jídelníčku ředkvičky

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci

Zpět na recept