Polévka z ředkvičkových listů

Recept na zdravou a výživnou polévku, na kterou zužitkujete (skoro) celou rostlinu ředkvičky.


5.01x
45 min
1×

Postup přípravy

Očistíme nať z ředkviček (listy včetně stonků).

V hrnci na tuku zpěníme na kostky nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou nať z ředkviček a necháme zvadnout. Po chvíli přidáme oloupané a na kostky nakrájené větší brambory a chvíli opékáme. Poté zalijeme vroucí vodou a asi 20 minut vaříme do změknutí brambor. Na konci přidáme na pár minut nakrájený oloupaný česnek.

Poté polévku z ředkvičkových listů rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem podle chuti. Na konci přidáme rozšlehané vejce.

Polévku z ředkvičkových listů servírujeme v hlubokém talíři či misce. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky a přidáváme až do talíře.

Foto: Pixabay.com
user-icon

autor Petra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z ředkvičkových listů

Zpět na recept