Tvarůžkový krém s pažitkou

Recept na krém z tvarůžků, který výborně chutná k pečeným bramborám. Hodí se také k bagetě a zelenině (ředkvičky, kedlubny, listové saláty).


4.47x
20 min

Postup přípravy

Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno. Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému. Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.


Silvestr může začít: Výběr nejlepších receptů na pomazánky


Top recepty na pomazánky, které užijeme při nejrůznějších slavnostních příležitostech, v tuto chvíli třeba k blížícím se oslavám příchodu nového roku. Vyzkoušejte ty nej recepty od klasické česnekové pomazánky, po vajíčkovou, rybí, ale i netradičně rajčatovou nebo z červené řepy.


Silvestr


Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem


Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.


Tip


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarůžkový krém s pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká