Ideální jarní recept na krém z tvarůžků, který výborně chutná k pečeným bramborám. Hodí se také k bagetě a zelenině (ředkvičky, kedlubny, listové saláty).
200 g | ricotta |
150 g | zakysaná smetana |
200 g | olomoucké tvarůžky |
3 lžíce | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
mletý bílý pepř |
Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému.
Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena