Tip na zdravý jarní salát s kuskusem a křepelčími vajíčky, který chutná opravdu skvěle.
2 ks | křepelčí vejce |
4 lžíce | celozrnný kuskus |
1 špetka | sůl a mletý pepř |
1 lžička | olej |
100 g | zeleninový salát |
50 g | kukuřice ve slaném nálevu |
3 kapky | citronová šťáva |
Kuskus dáme do mističky, zalijeme horkou vodou těsně nad úroveň kuskusu, osolíme, opepříme a přidáme lžičku oleje. Vše promícháme a přiklopíme talířkem zhruba na 8 minut. Následně bude kuskus již měkký. Křepelčí vajíčka vaříme ve vroucí vodě maximálně 3 minuty.
Do velké misky nasypeme praný salát, sterilovanou kukuřici, hotový kuskus, zakápneme citronovou štávou a vše promícháme.
Poté přendáme do mističek a zdobíme vařenými křepelčími vejci.
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena