Pikantní treska připravená s chilli papričkou, plocholistou pažitkou a creme fraiche. Vyzkoušejte nenáročný recept na chuťově zajímavou rybí specialitu.
600 g | treska |
200 ml | bílé víno |
3 lžičky | citronová šťáva |
80 g | rostlinný tuk |
400 g | créme fraîche |
1 hrst | plocholistá petržel |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
chilli paprička | |
čerstvě mletý černý pepř |
Filety tresky osušíme. Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a přendáme na pečící papír. Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme. Tresku s chilli, pažitkou a creme fraiche ihned podáváme jako výborný hlavní chod. Zdroj: Focus Agency
Jalapeňos – chilli papričky, které bodují nejen v mexické kuchyni
Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
autor Tým Vaření.cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena