Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
Kvíz: Jak dobře znáte vánoční tradice? Víte, co je pučalka a proč si lidé schovávají šupiny z kapra?
Jaké lidové zvyky a tradice se dodržují o Vánocích dodnes? A máte přehled, jaký mají tyto obyčeje význam? Prověřte si znalosti v našem vánočním testu. Možná v něm najdete i překvapivá zjištění.
Na polévku si připravíme kus lososa či jeho odřezky, 2 - 3 mrkve, 1/2 menšího celeru, 2 kořenové petržele, 2 - 3 menší cibule, 4 lžíce hladké mouky, 30 g másla, 2 - 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření, sůl a čerstvou petrželku.
Pokud použijeme hlavu, nezapomeneme odstranit žábry, jinak by byla polévka hořká.
Vaříme asi 25 minut do změknutí masa.
Maso zbavíme kostí a kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky. Zeleninu také nakrájíme na drobnější kousky.
Poté postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme asi 5 minut provařit.
Podle potřeby rybí polévku dochutíme solí, můžeme vmíchat i jemně nasekanou petrželku.
Za lososa či jeho odřezky si započítáme cca 100 Kč. Zelenina s kořením, máslo a hladká mouka nás vyjde na cca 40 Kč. Čtyři porce polévky tak připravíme za cca 140 Kč, samozřejmě v závislosti na celé rybě či odřezcích.
Tradiční smažený kapr krok za krokem
Recept na vánoční klasiku - kapr v trojobalu krok za krokem.
Šest skvělých receptů na bramborový salát
Receptů na bramborový salát není nikdy dost, zvlášť v předvánočním čase. Možná dáváte přednost klasice, která nikdy nezklame, ale máme pro vás i recepty trochu netradiční, které mohou opravdu překvapit svou chutí. A pokud si hlídáte linii, nechybí ani dietnější verze salátu. Jednoduše - vybere si každý.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena