Vyzkoušejte netradiční recept inspirovaný anglickou kuchyní na pikantní rybí polévku z tmavé tresky se slaninou a chutí rajčat a tymiánu.
1 ks | cibule |
2 ks | karotka |
110 g | rajčatový protlak |
400 g | treska |
2 ks | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
80 g | anglická slanina |
4 řapíky | řapíkatý celer |
1 lžíce | čerstvá petrželka |
2 ks | zelená feferonka |
1.5 lžičky | koření Horalka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
citronová šťáva | |
drcený tymián | |
10 kuliček | celý černý pepř |
Nejdříve si připravíme asi 1,2 litru rybího vývaru. Ryby očistíme a v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem, novým kořením a kořením Horalka uvaříme doměkka. Vývar scedíme a rybí maso obereme a zbavíme kostí. Slaninu nakrájíme na kostičky. Větší oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a očištěnou karotku na kolečka. Stonky řapíkatého celeru omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zelené feferonky zbavíme semínek a nakrájíme na jemné nudličky. Ve vyšším hrnci rozškvaříme slaninu, na které necháme zesklovatět cibuli. Pak přidáme celer, mrkev a feferonky, vše ochutíme tymiánem a zvolna asi 5 minut restujeme. K opečené zelenině vmícháme rajčatový protlak a lžičku másla, směs osmahneme a zalijeme rybím vývarem. Rybí polévku vaříme, dokud nebude zelenina měkká, pak ji dochutíme solí, čerstvě mletým černým pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme obrané rybí maso a nasekanou čerstvou petrželku, polévku z tmavé tresky prohřejeme, ale již nevaříme. Rybí polévku z tmavé tresky rozdělíme na porce a podáváme s čerstvým pečivem. Je vhodná i pro slavnostní příležitosti.
Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem
Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena