Losos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami

Recept na přípravu lososa se salátem z brambor s fazolkami a slaninou, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.02x
90 min
1×

Postup přípravy

Porce lososa s kůží očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu odležet.


Malé brambory omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a v míse promícháme se solí, pepřem a olejem. Potom brambory v jedné vrstvě rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.


Oloupanou šalotku nasekáme najemno a slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hluboké pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu, přidáme cibulku a jakmile zesklovatí, vmícháme fazolky. Vše krátce opečeme, podlijeme vínem a podusíme asi 5 minut, dokud se alkohol neodpaří. Poté ke směsi vmícháme upečené brambory a uchováme na teple.


Připravíme si odležené porce lososa. Na rozehřátém oleji pečeme filety při střední teplotě nejdříve kůží dolú, dokud nebude křupavá a maso z boku nezbělá asi do 1/3 výšky filetu. Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 - 7 minut.


Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme bramborovou směsí s fazolkami a ihned podáváme.


Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem


Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.


Recept


Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty


Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!


Kapr


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami

Zpět na recept