Vaření.czReceptyLosos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami

Losos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami

Recept na přípravu lososa se salátem z brambor s fazolkami a slaninou, který je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.02x
90 min
1×

Ingredience

4 ksfilet z lososa s kůží
700 gbrambory malé salátové
1 kscibule šalotka
80 ganglická slanina nebo uzený bůček
300 gmražené fazolové lusky

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
mletý černý pepř

podle potřeby

slunečnicový olej
100 mlbílé víno na podlití

Postup přípravy

Porce lososa s kůží očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu odležet.

Malé brambory omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a v míse promícháme se solí, pepřem a olejem. Potom brambory v jedné vrstvě rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.

Oloupanou šalotku nasekáme najemno a slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hluboké pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu, přidáme cibulku a jakmile zesklovatí, vmícháme fazolky. Vše krátce opečeme, podlijeme vínem a podusíme asi 5 minut, dokud se alkohol neodpaří. Poté ke směsi vmícháme upečené brambory a uchováme na teple.

Připravíme si odležené porce lososa. Na rozehřátém oleji pečeme filety při střední teplotě nejdříve kůží dolú, dokud nebude křupavá a maso z boku nezbělá asi do 1/3 výšky filetu. Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 - 7 minut.

Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme bramborovou směsí s fazolkami a ihned podáváme.

Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem

Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.

Recept

Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty

Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!

Kapr

 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s pečeným bramborem a smetanovými fazolkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena