Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo
Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo

Cukr vyráběný z cukrové třtiny se i přes exotičnost rostliny vyráběl i u nás. Mohla za to spolupráce s komunistickou Kubou. V oblibě ale nebyl.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách

Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.

03.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na švestkové čatní krok za krokem
Recept na švestkové čatní krok za krokem

Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.

31.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce
Recept na poctivý domácí kečup téměř bez práce

Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.

25.08.2021

ČÍST VÍCE
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.

09.08.2021

ČÍST VÍCE
Jak vyrobit domácí hořčici: Snadný recept, na který nedáte dopustit
Jak vyrobit domácí hořčici: Snadný recept, na který nedáte dopustit

Máte rádi domácí produkty? A co takhle hořčici? Naučíme vás, jak si připravit skvělou domácí hořčici, jejíž chuť si můžete vyladit k dokonalosti.

24.07.2021

ČÍST VÍCE
Muškátový oříšek - koření i droga
Muškátový oříšek - koření i droga

Muškátový oříšek se v české kuchyni tolik nepoužívá. Má osobitou chuť a vůni a málokdo ví, že bývá zneužíván i jako droga.

19.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí bylinkovou sůl krok za krokem
Recept na domácí bylinkovou sůl krok za krokem

Sůl, která úžasně dochutí například zapečenou zeleninu či brambory, především pak v měsících, kdy již nebudou k dispozici čerstvé bylinky. Postup je úplně jednoduchý.

02.07.2021

ČÍST VÍCE
Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!
Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

Zeleninové saláty si nelze představit bez octové zálivky, oleje, koření a bylinek. Pro vydatnost dodáme dresink nebo majonézu.

02.07.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší marinády na maso podle našich čtenářů
Nejlepší marinády na maso podle našich čtenářů

Grilovačky jsou v těchto dnech na denním pořádku. Ale máte už svou oblíbenou marinádu, která vás nikdy nezklame? Vybrali jsme pro vás 7 top receptů na marinádu, díky kterým bude grilované maso skvěle ochucené, šťavnaté a při grilování bude vonět až k sousedům!

09.06.2021

ČÍST VÍCE
Vyrobte si domácí bylinkový ocet
Vyrobte si domácí bylinkový ocet

Bylinkové octy nejsou u nás moc rozšířené a nejčastěji si je hospodyňky připravují doma samy. Poradíme vám, jak na to.

21.02.2021

ČÍST VÍCE
Uklidňující meduňka lékařská: Přírodní sedativum, které opravdu funguje
Uklidňující meduňka lékařská: Přírodní sedativum, které opravdu funguje

Svou vůní připomíná limetku, vzhledem mátu, ale všestranným použitím se vyrovná oběma rostlinám. Meduňku lékařskou si považovali lidé od pradávna. Je vynikající především pro své uklidňující účinky.

13.01.2021

ČÍST VÍCE
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!

Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?

22.12.2020

ČÍST VÍCE
Kouzlo zavařování
Kouzlo zavařování

Zavařování pro nás nemusí být jen způsobem uchovávání potravin. Tuto mnohdy úmornou práci můžeme pojmout jako zábavný a tvůrčí koníček.

07.09.2020

ČÍST VÍCE
Jablečný ocet - to nejlepší z přírody
Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

Máte doma jablečný ocet? Víte, že má mnohé využití nejen při dochucování salátů? Jeho účinky si bude pochvalovat také vaše pleť a vlasy.

11.05.2020

ČÍST VÍCE
Druhy soli - znáte je všechny?
Druhy soli - znáte je všechny?

Se solením se to nemá přehánět, ale uškodit nám může stejně tak nedostatek soli. Je to právě kvůli sodíku, který je nezbytný pro fungování orgánů a dodávání energie. V poslední době se kromě klasické kuchyňské soli vynořily i různé alternativy. Vyzkoušeli jste už některou z nich?

25.08.2018

ČÍST VÍCE
Pozor na výběr octů při dochucování
Pozor na výběr octů při dochucování

Octů je několik druhů, a ne pro všechna jídla se každý hodí. Ten klasický lihový 8% ocet je vynikající pro nakládání a zavařování, ale pro dochucování doporučujeme spíše kvalitní ovocné octy.

25.06.2018

ČÍST VÍCE
Kostka? Jedině poctivý vývar
Kostka? Jedině poctivý vývar

Konečně vývar řeší oba problémy: vyplňuje díru na trhu pro všechny, kteří si chtějí koupit kvalitní produkt, který jim zároveň ušetří čas.

24.10.2017

ČÍST VÍCE
Kokosové mléko - pro zdraví i lahodné osvěžení
Kokosové mléko - pro zdraví i lahodné osvěžení

Kokosy jsou plody exotické palmy rostoucí v tropickém podnebí a milující slunce a horka. Kokos a všechny produkty z něj získané jsou velice výživné, zdravé a chutné potraviny, díky kterým si celkově zlepšíte zdraví, uchráníte se od mnoha civilizačních chorob a také rychleji zhubnete.

07.07.2015

ČÍST VÍCE
Recept na grilované krůtí kousky ve slanině krok za krokem
Recept na grilované krůtí kousky ve slanině krok za krokem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na grilovanou pochoutku. Podle našeho návodu to zvládne opravdu každý.

20.05.2015

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena