
Možná si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.
S cuketou jde vaření rychle a levně. Stačí ji nastrouhat, nakrájet a podusit či orestovat a za pár minut máme základ na lehký oběd, který zasytí a nezabije odpoledne únavou.
Vybrali jsme pro vás cuketové recepty, které zvládnou všichni i s minimem surovin, úsilí i nádobí.
Orestovaná cuketa na cibulce je báječným základem pro cuketové polévky všeho druhu.
Rychlé cuketové placky jsou klasika, kterou můžete snadno upravit podle toho, co máte doma.
Pokud milujeme italskou kuchyni, super nápad jsou špagety s cuketou, jako třeba carbonara s cuketou nebo těstoviny s rajčaty a cuketou. Báječné je i risotto s cuketou.
Když máme o chvilku víc, můžeme cuketu zapéct s nejrůznějšími typy náplní - od mletého masa, přes sýr a zeleninu až po rýži s bylinkami.
Pečená cuketa plněná mletým masem
Vepřová směs s rajčaty a cuketou
Cuketové nudle na passatě z pečených rajčat a kari
Červená čočka s rajčaty a cuketou
Bramborové placky s cuketou a slaninou
Cuketová frittata s parmazánem
Cuketové lasagne s hovězím masem
Paprikáš s kuřecím masem a cuketou
Lečo jako od maďarské babičky: Není jediný správný recept. Zkuste ho s klobásou, cuketou i bez vajec
Léto bez leča? Ani náhodou! Tohle jednoduché jídlo patří mezi stálice české kuchyně. Oblíbené jsou klasické verze jen z rajčat a paprik, i varianty s klobásou nebo cuketou. Lečo zkrátka není jenom jedno. Vysvětlíme také, jak ho připravit a čím se liší od shakshuky nebo ratatouille
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích, ale také v tom, že neumí ocenit její jemnost, navíc ji neumí správně připravit. Přitom na tom není nic složitého!
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena