Krémové cuketové risotto

Recept na risotto z mladé cukety, které je krémové a velmi chutné.


4.311x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a taktéž nakrájíme na drobné kousky. Středně velkou mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme čerstvé bylinky, otrháme lístečky a nasekáme nadrobno. Připravíme si zeleninový vývar, ideálně domácí, v horším případě použijeme vodu.

V hrnci rozehřejeme olivový olej se lžící másla a cibulku orestujeme. Přidáme česnek s bylinkami a necháme rozvonět. Vsypeme rýží (nejlépe arborio) a necháme osmahnout do zesklovatění. Zalijeme bílým vínem a necháme vsáknout. V tuto chvíli přisypeme nakrájenou cuketu, osolíme, zalijeme trochou zeleninového vývaru a dusíme za častého míchání. Vždy když se vývar vypaří, přiléváme po troškách další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Nakonec cuketové risotto doplníme najemno nastrouhaným parmazánem, opepříme, podle potřeby dosolíme a zjemníme zbylým máslem.

Krémové cuketové risotto ihned podáváme jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové cuketové risotto

Zpět na recept