Krémové risotto s tofu a hráškem

Recept na krémové vegetariánské risotto, které chutná výborně.


3.04x
35 min

Ingredience

150 ghrášek
2 stroužkyčesnek
50 gmáslo
1 lžičkatymián
2 ksšalotka
1.5 hrnkurýže arborio
1-2 lžičkybylinková sůl
300 gtofu natural

podle chuti

parmazán
mletý bílý pepř
sojová omáčka

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Stejně tak oloupaný česnek. Hrášek vyloupeme z lusků, můžeme použít i mražený hrášek. Tofu natural nakrájíme na menší kostky.

V hrnci rozehřejeme polovinu másla, vsypeme šalotku a asi 2 - 3 minuty restujeme. Vsypeme česnek, necháme rozvonět a přidáme tofu. Znovu pár minut restujeme za častého míchání. Vsypeme rýži, znovu orestujeme, přidáme hrášek a zalijeme trochou vývaru. Směs osolíme bylinkovou solí, přidáme tymián a za častého míchání vaříme doměkka. Vždy když se vývar téměř vyvaří, přilijeme další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Asi za 20 minut, kdy je rýže měkká, podle chuti opepříme, dosolíme a zjemníme zbytkem másla. Máme-li sýr po ruce, přimícháme i najemno nastrouhaný parmazán (klidně i hrst). Já tentokrát do risotta přidala i trochu sojové omáčky.

Krémové risotto s tofu a hráškem ihned rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémové risotto s tofu a hráškem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.