Hráškové risotto

Nenáročný recept na velmi chutné rizoto se zeleným hráškem.


3.06x
60 min

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená.

Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit.

Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové risotto

Zpět na recept