Hráškové risotto

Nenáročný recept na velmi chutné rizoto se zeleným hráškem.


3.06x
60 min

Postup přípravy

V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Pak přisypeme rýži a promícháme. Po chvíli přilijeme víno a necháme odpařit. Opepříme a osolíme a přidáme rozmarýn. Zalijeme vývarem tak, aby byla rýže ponořená. Vývar necháme opět odpařit a postupně dolíváme, dokud rýže nebude měkká. Pak přisypeme hrášek, máslo, pánev odstavíme a promícháme. Na závěr přisypeme parmezán a necháme rozpustit. Hráškové risotto nandáme na talíř, přidáme kapku olivového oleje, ozdobíme ještě pár hoblinami parmezánu a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Recept na hráškovou frittatu krok za krokem


Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hráškové risotto

Zpět na recept