Tento recept je snadný, rychlý a připravovaný bez tuku. Je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm - třeba k svačině.
1 stroužek | česnek |
1 hrst | strouhanka |
350 ml | mléko |
1 ks | cuketa |
2 ks | velká vejce |
200 g | plísňový sýr |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Plech (pekáček) vytřeme oloupaným česnekem. Oloupanou cuketu a sýr nastrouháme a smícháme. Přilijeme mléko, vajíčka, sůl, pepř a strouhanku. Směs promícháme, vlijeme na plech a upečeme dorůžova. Zapékanou cuketu lze jíst samotně. Pokrm podáváme i s brambory a hlávkovým salátem.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.
autor JD
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena