Zapečená cuketa se sýrem

Tento recept je snadný, rychlý a připravovaný bez tuku. Je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm - třeba k svačině.


4.4333x
30 min
35×

Postup přípravy

Plech (pekáček) vytřeme oloupaným česnekem. Oloupanou cuketu a sýr nastrouháme a smícháme. Přilijeme mléko, vajíčka, sůl, pepř a strouhanku. Směs promícháme, vlijeme na plech a upečeme dorůžova. Zapékanou cuketu lze jíst samotně. Pokrm podáváme i s brambory a hlávkovým salátem.


Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!


Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.


Cuketa


Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení


Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích nebo v tom, že neumí ocenit její jemnost a také ji neumí správně udělat a vždy jim vznikne "bláto", jak tomu říkají. Řekněme si tedy o cuketách něco bližšího.


Cuketa:

user-icon

autor JD


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená cuketa se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná