Červená čočka s rajčaty a cuketou

Červená čočka jako hlavní chod. Rychlé, chutné a bez zbytečného zahušťování. Recept hotový za pár chvilek.


4.864x
30 min
8×

Postup přípravy

Na recept si připravíme mladou cuketu a větší zralá rajčata. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Pokud nám vadí rajčatové slupky, můžeme rajčata nejdříve spařit a oloupat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a nejprve osmahneme cibulku. Přihodíme cuketu, rajčata, česnek a asi 5 minut restujeme. Zelenina pustí vodu. Přidáme zeleninovou kostku s droždím (já ji kupuji ve zdravé výživě), přisypeme červenou půlenou čočku, libeček, kmín a přilijeme vodu. Pro začátek stačí 2 dl, podle potřeby můžeme během dušení přidat více. Červenou čočku s rajčaty a cuketou dusíme přibližně 12 minut za občasného promíchání. Čočku zahušťovat nemusíme, trochu se rozvaří a bude kašovitá, což bohatě stačí. Červenou čočku s rajčaty a cuketou podáváme jako hlavní chod. Vhodné pro vegetariány i vegany.


Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů


Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.


Novoroční

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená čočka s rajčaty a cuketou

Zpět na recept