Pečená cuketa plněná mletým masem

Recept na pečené cukety plněné mletým masem, které podáváme s pečenými bramborami.


4.425x
45 min

Ingredience

1 kscuketa

podle chuti

sůl
oregano
sušený tymián
mletá sladká paprika

příloha

1 baleníbrambory

náplň

1 kscibule
1 balenírajčatový protlak
1 balenímleté míchané maso

salát

1 balenípolníček
1 balenícherry rajčata

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si předehřejeme troubu na 200 °C. Na plech dáme pečící papír a vložíme na kroužky nakrájené omyté brambory, které zakápneme olivovým olejem, posypeme mletou sladkou paprikou, solí, pepřem, tymiánem a troškou oregana. Brambory vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut podle typu trouby. Poté si připravíme cuketu. Cuketu oloupeme a podélně rozřízneme, poté ještě rozdělíme napůl (viz. foto) a vydlabeme. Cuketu posypeme trochou soli, pepře a červenou mletou paprikou. Na mírném ohni do pánve přilijeme olivový olej. Poté přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme. Až cibule zesklovatí, přidáme mleté maso, promícháme a přidáme sůl a pepř. Poté přilijeme rajčatový protlak a mícháme, dokud maso nezhnědne. Náplň z mletého masa odstavíme a připravené cukety naplníme masovou směsí. Naplněné cukety vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Cuketa je hotová tehdy, když do jejího okraje píchneme nožem a okraj je hezky měkký. Než se vše dopeče, uděláme malý přílohový salát z polníčku a cherry rajčátek. Mohou být i rajčata keříková. Salát s rajčaty jednoduše omyjeme a rajčata poté posadíme na salát. Pečené cukety plněné mletým masem podáváme jako chutný hlavní chod s bramborovou přílohou a salátem.


Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!


Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.


Cuketa

user-icon

autor Trixie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená cuketa plněná mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká