Vaření.czReceptyCuketová frittata s parmazánem

Cuketová frittata s parmazánem

Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!


3.45x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
7 ksvejce
1 kscibule
2 kscuketa
100 gparmazán

podle chuti

sůl
čerstvá bazalka
sušený tymián
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme do misky. Vejce osolíme a opepříme podle chuti. Cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce, překrojíme podélně a nakrájíme na jemné půlměsíčky. Na pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmažíme cibuli. Za občasného míchání smažíme asi 5 minut, až začne chytat mírně dozlatova. V tuto chvíli vhodíme cuketu, osolíme a za občasného promíchání necháme povolit. Cuketu dusíme na pánvi cca 10 minut. Pustí vodu a změkne. K cuketě přisypeme sušený tymián (asi 1 lžičku) a nasekanou čerstvou bazalku (1 lžíce), krátce ještě prohřejeme. K vejcím přidáme 3/4 parmazánu a prošleháme. Podušenou cuketu vsypeme do sítka a necháme okapat přebytečnou vodu. Necháme ji zcela vychladnout. Vychlazenou cuketu vsypeme do mísy. K cuketě přidáme rozšlehaná vejce s parmazánem a dobře promícháme. Směs vlijeme zpátky do pánve, má-li odnímatelnou rukojeť a je vhodná do trouby. Pokud takovou pánev nemáme, vlijeme směs do vymazaného kulatého pekáčku. Cuketovou frittatu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 20 minut. Zapečenou frittatu ještě posypeme zbylým parmazánem. Pekáček vložíme zpět do trouby a na funkci gril zapékáme dalších pár minut do zezlatovění. Cuketovou frittatu nakrájíme a podáváme teplou. Na talíři dozdobíme lístky bazalky. Na recept si připravíme 2 mladé cukety, 1 velkou cibuli, 6 - 7 vajec, 100 g parmazánu, 2 lžíce oleje, čerstvou bazalku, sušený nebo čerstvý tymián, sůl a mletý barevný pepř. Podle chuti můžeme přidat i 2 - 3 stroužky česneku.

Frittata - italská specialita

Frittata - pravá italská omeleta. Najdeme ji v řadě italských restaurací, v menu pizzeriií a často v kategorii bezmasých jídel.

Frittata

Recept na hráškovou frittatu krok za krokem

Dnes si připravíme omeletu na italský způsob. Oproti té naší je pevnější a přidávají se do ní různé druhy zeleniny, sýrů, bylinek apod. Konzumuje se za tepla i za studena a v Itálii je podávána jako předkrm.

Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketová frittata s parmazánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena