Špagety s rajčaty a cuketou

Jednoduché, lehké a rychlé jídlo připravené podle osvědčeného receptu.


4.317x
30 min
2×

Postup přípravy

Rajčata zalijeme vroucí vodou a necháme asi půl minuty spařit. Poté vodu slijeme, rajčata prudce ochladíme, oloupeme, zbavíme bubáka a nakrájíme na větší kostičky. Na menší pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cuketu s bohatou hrstí provensálského koření podle chuti - stačí i pouze osolit a opepřit.

Menší cibuli a dva stroužky česneku nakrájíme na jemno. Z česneku doporučuji odstranit klíček.

Do osolené vroucí vody vložíme kvalitní špagety. Voda na těstoviny snese opravdu hodně soli a prakticky není možné ji přesolit, nikdy do ní však nelijeme olej! Špagety vaříme podle návodu na obalu tak, aby byly opravdu al dente. Špagety občas promícháme.

Na větší pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zpěnit cibuli a česnek. Přidáme rajčata a necháme chvíli povařit. Z rajčat by se měla vyvařit kyselost. Podle potřeby podléváme zeleninovým vývarem, je možné použít i vodu, ve které se vaří těstoviny, musíme si však uvědomit, že je osolená. V nouzi můžeme rovněž použít zeleninový bujon.

Až budou rajčata částečně rozvařená, přidáme orestovanou cuketu. Nemusí být až do hněda, stačí, aby změkla a na mírném ohni dusíme 4 - 5 minut. Podlijeme trochou vody, ve které se vaří špagety (díky škrobu bude omáčka chutnější) a vmícháme máslo. Podle chuti osolíme a opepříme.

Špagety scedíme, necháme okapat (neproplachujeme) a v pánvi je smícháme s omáčkou. Můžeme opět podlít trochou vývaru. Těstoviny by pořád měly být mokré.

Špagety s rajčaty a cuketou rozdělíme na talíře a pokapeme troškou olivového oleje. Ihned podáváme.
user-icon

autor paja.kutka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Špagety s rajčaty a cuketou

Zpět na recept