Smažená cuketa

V našich kuchyních je stále více oblíbená cuketa. Zkuste si ji připravit podle našeho receptu - smaženou.


3.3272x
45 min
14×

Postup přípravy

Cuketu opláchneme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Zbavíme jader a pokrájíme asi na 1 cm silné plátky (půlměsíčky).

Takto připravenou cuketu obalíme v trojobalu. Podle chuti můžeme cuketu okořenit grilovacím kořením nebo česnekem, ale nesolíme ji. Sůl uvolňuje šťávy a cuketa by byla před smažením rozmočená.

Cuketu smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci dozlatova.

Solíme při podávání. Smaženou cuketu podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažená cuketa

Zpět na recept