V našich kuchyních je stále více oblíbená cuketa. Zkuste si ji připravit podle našeho receptu - smaženou.
Hodnocení
3.3
/ 5 (272x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
14x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Cuketa1 ks
Trojobal
Vejce3 ks
Strouhanka
Hladká mouka
Na ozdobu
Zelenina
Postup přípravy
Cuketu opláchneme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Zbavíme jader a pokrájíme asi na 1 cm silné plátky (půlměsíčky).
Takto připravenou cuketu obalíme v trojobalu. Podle chuti můžeme cuketu okořenit grilovacím kořením nebo česnekem, ale nesolíme ji. Sůl uvolňuje šťávy a cuketa by byla před smažením rozmočená.
Cuketu smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci dozlatova.
Solíme při podávání. Smaženou cuketu podáváme s vařenými brambory a zeleninou.
Osvědčili se mi plátky 1 cm, lépe drží pohromadě. Ty půlcentimetrové se snadno rozblemcají a nevypadají hezky. S tatarkou jsou výborné.
Michaela
Mňam jdu vařit. Mám tu tři cukety. Takže jednu vyzkoušíme takhle :-)
děkuji za recptík a fotky vypadají moc lákavě. Tak snad se podaří
sarkiska
smažíme
Cuketu takto smažíme také, s bramborama - já jen samotné a k tomu tatarku (samozřejmě Hellmanns). Také cuketu dost často griluji jen tak v troubě - potřebou olivovým olejem a kořením s česnekem. Nebo jí plním různými náplněmi - stačí rozkrojit, vydlabat a naplnit čímkoli vás napadne. Určitě doporučuji posypat parmazánem.
marjah
bez obalu
Já cuketu smažím bez obalování - pouze posypanou grilovacím, nebo jiným, kořením. To je lahůdka! (výborné je např. koření "americké brambory" - je bez jakýchkoliv "éček" a chutná skvěle)
martina
moc silné
je lepší nakrájet na slabší plátky( cca 0,5 cm), je s tím víc obalování,ale je to mnohem chutnější, protože centimetrový plátek se pořádně nepropeče...