Paprikáš s kuřecím masem a cuketou

Vyzkoušejte recept na využití cukety, tentokrát s kuřecím masem na způsob paprikáše.


5.06x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cuketu oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Velkou oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno.

Na sádle zpěníme cibuli s česnekem a za stálého míchání přidáme kousky masa. Jakmile maso zesvětlá, přidáme koření (mletou sladkou papriku, kari, drcený kmín, mletý černý pepř), vše krátce orestujeme a zaprášíme mouku. Směs ještě asi minutu opékáme a poté podlijeme vývarem a přidáme nakrájenou cuketu. Vývaru přilijeme tolik, aby sahal jen do výšky surovin. Směs zakryjeme a zvolna dusíme asi 30 minut doměkka.

Paprikáš s kuřecím masem a cuketou rozdělíme na porce, podle chuti můžeme posypat pažitkou a podáváme s oblíbeným pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikáš s kuřecím masem a cuketou

Zpět na recept