Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Vyhledávání v magazínu...
Videorecept: Jak se zbavit nepříjemného kašle? Zkuste tymiánový sirup
Videorecept: Jak se zbavit nepříjemného kašle? Zkuste tymiánový sirup

Domácí tymiánový sirup je přírodním lékem na vlhký kašel, který dokáže i v pozdním létě hodně potrápit. Postačí voda, cukr, tymián a med. Stačí krátce povařit a druhý den po vyluhování je sirup připraven k podávání. Zkuste to!

31.10.2022

ČÍST VÍCE
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den

Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.

27.09.2022

ČÍST VÍCE
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!

Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.

26.09.2022

ČÍST VÍCE
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

Sezóna dýní je v plném proudu a my pro vás vybrali 5 receptů na skvělé dýňové koláče.

25.09.2022

ČÍST VÍCE
Jak na to: Sklízíme a zavařujeme jablka
Jak na to: Sklízíme a zavařujeme jablka

Je čas dozrávání snad nejstaršího ovoce na světě - jablek. Jablko, ovoce sváru. Kvůli jablku, sice granátovému, byla Eva s Adamem vyhoštěni z ráje. Předkládáme několik rad na jejich kuchyňskou úpravu.

23.09.2022

ČÍST VÍCE
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

21.09.2022

ČÍST VÍCE
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.

15.09.2022

ČÍST VÍCE
Dýňový olej: Proč si jej dopřát a jak ho využít v kuchyni?
Dýňový olej: Proč si jej dopřát a jak ho využít v kuchyni?

Dýňový olej má lahodnou chuť a považuje se za dokonalý všelék. Získává se ze semen tykve obecné neboli dýně a lisuje se za studena. Má specifickou chuť i vůni, charakteristická je pro něj tmavě zelená přecházející do červena, až téměř černá barva, a příznačná oříšková chuť, díky které je velmi oblíben. Je skvělý do salátů, ale třeba i k dochucení těstovin.

12.09.2022

ČÍST VÍCE
Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku
Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku

A je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?

09.09.2022

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč

Začátkem školního roku se zahrady zbarvují do modra. Je čas dozrávání švestek, trnek, duranců, jak se jim jinak krajově říká. Sazenice švestky k nám přišly z Francie za vlády Karla IV. a na jeho počest se jim na Moravě říká kadlátky.

02.09.2022

ČÍST VÍCE
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky

Pozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.

30.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na domácí bazalkové pesto krok za krokem
Recept na domácí bazalkové pesto krok za krokem

Výroba domácího pesta není vůbec složitá a výsledek je úžasný! Proto vám dnes přinášíme FOTOPOSTUP krok za krokem, díky kterému se recept na domácí pesto podaří na jedničku.

19.08.2022

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

13.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na mátovou limonádu krok za krokem
Recept na mátovou limonádu krok za krokem

Další recept na osvěžující nápoj. Tentokrát z čerstvých mátových lístků, citronové šťávy a medu. Nic víc není potřeba. Recept krok za krokem.

03.08.2022

ČÍST VÍCE
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost
Na zahrádkách dozrávají švestky: Užijte si jejich všestrannost

Švestky jsou výborné nejen čerstvé, ale i sušené a zavařené. V domácnosti je máme vždy po ruce. Podle expertů mohou být švestky užitečné i při ochraně organismu.

01.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem
Recept na osvěžující okurkovou limonádu krok za krokem

Horké dny si žádají pořádné osvěžení! A tato okurková limonáda je tou nejlepší volbou! Je domácí, zdravá a skvěle zažene žízeň.

01.08.2022

ČÍST VÍCE
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky

Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.

27.07.2022

ČÍST VÍCE
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril

Je období prázdnin a to je čas, kdy zrají žluté, oranžové nebo načervenalé peckovice, které se řadí k nejzdravějšímu ovoci. Je čas dozrávání meruněk, které jsou známé již 4000 let a někdy se jim také říká "arménská jablka".

19.07.2022

ČÍST VÍCE
Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví
Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví

Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.

19.07.2022

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

11.07.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena