Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

Z červené čočky můžete uvařit polévku i kaši jako hlavní chod. Spolu s rozmixovanými jáhly z ní lze připravit zdravou pomazánku. Dobrá je i s těstovinami, s pohankou nebo jako zahušťovadlo do gulášů. Lze ji použít i jako přílohu k masu či vejci. Pokud rádi experimentujete, určitě ji častěji zařaďte do svého jídelníčku. Přinášíme vám pár tipů, co dobrého si z červené čočky uvařit.

5874×

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!

Červená


Kari karbanátky z červené čočky
(doba přípravy 45 min )


Polévka z červené čočky
(doba přípravy 15 min )


Salát z červené čočky na toastech
(doba přípravy 45 min )


Tofu s červenou čočkou
(doba přípravy 20 min )

Červená čočka s rajčaty
(doba přípravy 25 min )

Těstoviny s řapíkatým celerem a červenou čočkou
(doba přípravy 35 min )

Penne s lilkem a červenou čočkou
(doba přípravy 20 min )

Červená čočka s rajčaty a cuketou
(doba přípravy 30 min )


Úvodní foto: Pixabay.com 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena