Kari karbanátky z červené čočky

Vegetariánské karbanátky, které chutnají výborně! Vyzkoušejte můj vlastní recept.


4.453x
45 min
3×

Postup přípravy

Loupanou červenou čočku uvaříme doměkka, stačí ji vařit tak 10 minut. Uvařenou čočku scedíme.

Z pórku použijeme mladou zelenou část, kterou nakrájíme na drobné kousíčky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

Čočku, mrkev a pórek promícháme v míse. Přidáme vejce, sůl, pepř, kari, prolisované stroužky česneku a lžičku sušené (lépe čerstvé a nasekané) petrželky. Na závěr směs zahustíme jemnou strouhankou a dobře prohněteme.

Z karbanátkové hmoty tvoříme rukama menší koule, které zploštíme a obalíme ve strouhance.

Kari karbanátky z červené čočky smažíme po obou stranách na rozpáleném olivovém oleji. Jsou rychle hotové.

Kari karbanátky z červené čočky podáváme s bramborovou přílohou (bramborová kaše, vařené či šťouchané brambory).
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari karbanátky z červené čočky

Zpět na recept