Zelený karbanátek

Mleté maso společně se špenátem je příjemnou variací na klasické karbanátky. Recept určitě zvládnete!


5.09x
35 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 dlolej
2 špetkysůl
3 ksvejce
1 kelímekstrouhanka
1 kscibule
2 špetkymletý pepř
1 balíčekmražený špenát
2 špetkymletý zázvor
50 dkgsměs mletého masa

na obalení

1 hrnečekpolohrubá mouka

Postup přípravy

Namícháme si klasické mleté maso jako na karbanátky, na oleji podusíme listový mražený špenát (ne protlak). Okořeníme najemno nakrájenou cibulkou, pepřem a česnekem. Vše osolíme, přidáme vejce a smícháme společně s masem. Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které obalíme v polohrubé mouce a smažíme na rozpáleném tuku. Zelený karbanátek podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší. Výborné jsou i studené s chlebem, ideální jako levná večeře.
user-icon

autor kecipep


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelený karbanátek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena