Celerovo-sýrové karbanátky

Karbanátek trošku jinak aneb nebojme se celeru. Rychlý a chuťově zajímavý zeleninový karbanátek.


4.929x
35 min
6×

Ingredience

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

směs

4 ksvejce
2-3 lžícemléko
150 geidam
1 ksmenší celer

podle potřeby

strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy

Nejdříve si oloupeme syrový celer a nastrouháme ho najemno, přidáme rozšlehaná vajíčka, naředěná 2 - 3 lžícemi mléka. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, směs dochutíme solí, pepřem podle potřeby a můžeme přidat pažitku pro lepší barvu. Vše důkladně promícháme.

Poté ze směsi tvoříme karbanátky. Obalíme je lehce ve strouhance a smažíme pozvolna na oleji, až nám krásně zezlátnou.

K celerovo-sýrovým karbanátkům se hodí bramborová kaše nebo uvařené brambory s tatarkou, výbornou přílohou je také rajčatový salát.

user-icon

autor Lenusacek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celerovo-sýrové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.